Известие

Collapse
No announcement yet.

Много слабо светят късите ксенонови светлини 166, не знам защо ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Като гледаш рециклираните рефлектори, намираш ли разлика в качеството на покритието преди и след рециклирането? Лупите и стъклата чисти ли ги? Ако и това си правил, май единствената причина, която остана е това крушката да не е подходяща - балончето да не е във фокусния център на рефлектора.
    Намирам да...има разлика.....старите рефлектори бяха изгорели....тези зад лупата,тези от пред...бяха ок.Аз лично с човека който ги прави ги разглобихме.Лупите са изчистени,стъклата също....Ако пробвам с по силни крушки...тези са на 55вата...ако сложа 60,или по високи..проблем ли ще е?
    Реглаж не съм правил....и кабели не съм проверявал,но и ме е шубе да пипам по кабеляци......мн съм бос по отношение на кабели....
    Но това с кабелите за проба мога да го пробвам.....значи,при запален фар...със една жица....взимам + от акомолатора,и от там към + на фара....и кво тря да стане...да светне по силно ли ? ...да не гръмна
    И за ксенон мислех....най лесно ще забия един ксенон...ама....ако свети пак като запалка....кво праим...

Comment

• Първоначално публикувано от CHEFO666 Покажи съобщение
      Намирам да...има разлика.....старите рефлектори бяха изгорели....тези зад лупата,тези от пред...бяха ок.Аз лично с човека който ги прави ги разглобихме.Лупите са изчистени,стъклата също....Ако пробвам с по силни крушки...тези са на 55вата...ако сложа 60,или по високи..проблем ли ще е?
      Реглаж не съм правил....и кабели не съм проверявал,но и ме е шубе да пипам по кабеляци......мн съм бос по отношение на кабели....
      Но това с кабелите за проба мога да го пробвам.....значи,при запален фар...със една жица....взимам + от акомолатора,и от там към + на фара....и кво тря да стане...да светне по силно ли ? ...да не гръмна
      И за ксенон мислех....най лесно ще забия един ксенон...ама....ако свети пак като запалка....кво праим...
      Най-добре е ако можеш да сравниш друга 166-ца с твоята, че нещата са доста субективни. Да слагаш по-мощни крушки, няма да е добре за рефлекторите, особено ако ги ползваш като дневни светлини.
      С ксенонът определено нещата откъм осветление ще да доста по-добре, но там има други драми с подръжката.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Да не би фаровете ти да са забити да сверят ниско надолу? Моите преди и в най-горно положение бяха забити и нищо не светеха. След ,,ръчна,, намеса - врътките за настройка едва ли ще проработят някога, фаровете и зпукаха и останаха в перфектно положение - хем да светят добре и без да заслепяват. Оттогава две години....
        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

• Според мен отиди да ги регулират и ако не ти хареса светлината може да търсиш по сложни проблеми Просто реглажа е евтин а много ефективен
          ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

• Къде правят реглаж на фарове?....по ГТП пунктовете?....ако е там..то аз скоро трябва да минавам преглед....
            Ще пробвам и ръчна настройка..но на дали е от това.....Светлината много се разпръсква напред ....и се вижда едно мътно,никво такова...крива работа.....самата светлина е мн слаба.Като ги смъкна в най долна точка,е ок...но се вижда на 2 метра от колата....като ги вдигна...цялата светлина се разпръсква и почти не се вижда нищо....
            Last edited by CHEFO666; d.m.y г., 21:24.

Comment

• Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщение
              ... Просто реглажа е евтин а много ефективен
              ... и по мои наблюдения в 75-80 на сто от случаите крайно некомпетентен и спомага за окончателното съсипване на системата за регулиране
              ...
              155 1,6 TS 16V `96
              166 2,4 JTD `99
              147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

• Такаа...Днес минах преглед....Прегледаха ми и фаровете с няква машинария,и само десния фар ми бил мнооого леко на горе....то ест не ми е от тва проблема че не светят тия пусти фарове добре.
                И между впрочем ... задно ляво колело няма никва спирачка от към ръчна.....машината показва 000 ...другото колело,и крачната спирачка са перфектни....

Comment

• блокирало жило
                  sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                    блокирало жило
                    ....или изгнила броня на завоя преди колелото.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      ....или изгнила броня на завоя преди колелото.
                      мдааа по вероятно
                      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Тези жила комплект ли вървят или може конкретно въпросното жило да се смени.?
                        А и доколкото разбрах....трябва да се "разкости" половината кола.....което не ме кефи ....

Comment

• Първоначално публикувано от CHEFO666 Покажи съобщение
                          Тези жила комплект ли вървят или може конкретно въпросното жило да се смени.?
                          А и доколкото разбрах....трябва да се "разкости" половината кола.....което не ме кефи ....
                          Продават се и се сменят поотделно. Смяната не е трудна и въобще не се разкоства колата. Има добе направена тема по въпроса. Жилото струва около 30 лв.
                          Last edited by ecotronic; d.m.y г., 19:47.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• А ха,добра тема....мн мерси...ще се пробвам ...

Comment

• Ти ЛУУУУУУУУУУУД ли си 185 лева е единия фар

иначе и аз карам 166 БЕЗ ксенон с крушки филипс...иииииаз така къси слаби в смисал светят но като гледам другите коли с жалти крушки мойте като чели са спрели ,..иииначе далгите почти като бяло светят

Comment

• Първоначално публикувано от Stanislav Novoselski Покажи съобщение
                                Ти ЛУУУУУУУУУУУД ли си 185 лева е единия фар

иначе и аз карам 166 БЕЗ ксенон с крушки филипс...иииииаз така къси слаби в смисал светят но като гледам другите коли с жалти крушки мойте като чели са спрели ,..иииначе далгите почти като бяло светят
                                Пич, ти не гледаш ли датата на последния пост? После, не прочете ли правилата на форума относно писането с главни букви? И накрая истински фар за 166 не е 185, а 585 лв
                                ...
                                155 1,6 TS 16V `96
                                166 2,4 JTD `99
                                147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Working...
                                X